Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


Μπορεί λόγω τιμής το πετρέλαιο να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλές φέτος, και τη θέση του να έχουν πάρει συστήματα όπως οι λέβητες πέλλετ και τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης ωστόσο αξίζει να έχουμε μια ενημέρωση σχετικά με το από τι αποτελείται μια παραδοσιακή εγκατάσταση θέρμανσης με σύστημα πετρελαίου.

Ένα τέτοιο σύστημα αποτελείται από ένα λέβητα υψηλών θερμοκρασιών για την παραγωγή του θερμού νερού κατάλληλης ισχύος, ένα σύστημα σωληνώσεων μονωμένων που συνδέουν το λέβητα με τα θερμαντικά σώματα. Ο λέβητας υποστηρίζεται από έναν καυστήρα ανάλογου επίδοσης, κυκλοφορητή, δοχείο ασφαλείας, αυτόματο πληρώσεως και ένα σύνολο ασφαλιστικών διατάξεων για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του συστήματος.

Ο λέβητας και τα τμήματα που υποστηρίζουν την λειτουργία του, καθώς και η δεξαμενή του καυσίμου – πετρελαίου – τοποθετούνται σε ιδιαίτερο χώρο του δώματος, στο λεβητοστάσιο. Το μέγεθος του λεβητοστασίου εξαρτάται από τις διαστάσεις του λέβητα και είναι οι αποστάσεις από τους πλαϊνούς τοίχους και την οροφή που προδιαγράφονται από τους κανονισμούς, που τελικά διαμορφώνουν τις διαστάσεις του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...