Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΘΗΝΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ...


Με το ξεκίνημα των πρώτων κρύων, άρχισε και η αναζήτηση οικονομικών λύσεων θέρμανσης για όσους δεν έχουν ήδη προνοήσει νωρίτερα γι αυτό.

Με την αγορά πετρελαίου να είναι απαγορευτική για τους περισσότερους, προτιμώνται πλέον ηλεκτρικές θερμαντικές συσκευές, όπως είναι οι θερμοπομποί, οι κονβέρτορες, ακόμα και κάποια air condition, επειδή το κόστος αγοράς και η κατανάλωση ενέργειας είναι σχετικά χαμηλά.

Οι σόμπες πέλετ θεωρούνται ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης. Αν και το κόστος αγοράς είναι υψηλό, η απόσβεση γίνεται άμεσα.

Λιγότερο φέτος θα ανάψουν τα τζάκια και οι παραδοσιακές ξυλόσομπες, λόγω κόστους της ξυλείας, λένε οι έμποροι.

Δεν έχουν λεφτά να πάρουν πίσω τα χαλιά από τα καθαριστήρια...

Την ίδια ώρα "γυμνά" θα μείνουν πολλά σπίτια φέτος, αφού τα χαλιά μπορεί να στάλθηκαν για καθάρισμα το καλοκαίρι, αλλά ένεκα της κρίσης, δεν γύρισαν ποτέ..

Τα τελευταία χρόνια μένουν στα αζήτητα όλο και περισσότερα χαλιά, λένε οι ιδιοκτήτες ταπητοκαθαριστηρίων. Ενώ οι παραλαβές σχεδόν ολοκληρώνονταν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, 1η Δεκέμβρη σήμερα και δεκάδες ιδιοκτήτες αδυνατούν να διαθέσουν τα χρήματα για να πάρουν πίσω τα χαλιά τους.

Το καθαριστήριο θεωρείται πλέον πολυτέλεια, μας λένε οι επαγγελματίες, που σε πολλές περιπτώσεις δεν χρεώνουν τη φύλαξη για να μειώσουν το κόστος και να διευκολύνουν τους πελάτες να πληρώσουν.

Η επόμενη χρονιά προβλέπεται ακόμα δυσκολότερη για τον κλάδο που ήδη μετράει πολλά λουκέτα τους τελευταίους μήνες.

(από alphatv.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...