Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΣΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ;


Αξιοποιώντας τα πάνελ Υπέρυθρης Θέρµανσης σε σχέση µε το τρέχον κόστος του πετρελαίου µπορείτε να εξοικονοµήσετε έως και 80%σε σχέση µε τα συµβατικά µέσα θέρµανσης!
∆είτε το παρακάτω διάγραµµα για περισσότερες πληροφορίες. 

1 σχόλια:

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω για αποφυγή παραξηγήσεων, ότι είμαι οπαδός της υπέρυθρης θέρμανσης, εμπορεύομαι και εγκαθιστώ τέτοιου είδους συστήματα.
Επιστώ την προσοχή σε όλους (χρήστες και ενδιαφερόμενους) ότι οι υπολογισμοί σχετικά με την κατανάλωση και το χρόνο απόσβεσης είναι ανακριβής, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τις πρόσθετες χρεώσεις που πληρώνει ο καταναλωτής και σχετίζονται με την ποσότητα του ρεύματος που έχει καταναλώσει (πρόσθετες χρεώσεις, ειδικά τέλη, ΦΠΑ κλπ).
Δυστυχώς με τα νέα τιμολόγια, το τελικό κόστος ανά KWh (για τη θέρμανση με ηλεκτρισμό γενικά) ανέρχεται στα 0.206 €.
Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρούμε ότι ένα σπίτι, μόνο για τις υπόλοιπες ενεργειακές ανάγκες (φωτισμό, θερμοσίφωνα, μαγείρεμα, λοιπές ηλεκτρικές συσκευές κλπ) καταναλώνει στο 4μηνο γύρω στις 2000 KWh (χειρότερο σενάριο). Συνεπώς η χρήση της ηλεκτρικής θέρμανσης θα επιβαρύνει το λογαριασμό με τη μέγιστη χρέωση για κάθε KWh άνω των 2000.
Επειδή πολλοί πελάτες μου ρωτούν πόσο τελικά θα πληρώνουν σε ρεύμα, έκανα μερικούς υπολογισμούς βάση των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα, ειδικά αν συγκριθούν με άλλες εναλλακτικές πηγές θέρμανσης.
Η προσωπική μου συμβουλή είναι ότι η επιλογή της χρήσης υπέρυθρης θέρμανσης πρέπει να γίνεται λόγω των λειτουργικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει και όχι λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους.
Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.dupline.gr/katanalosi_reumatos.php

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...