Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


                                                                                         Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει ότι πρόκειται να κλείσει τα σχολεία της περιοχής, μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου "λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών" και αδυναμία εφοδιασμού με πετρέλαιο. Πάντως, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ενημέρωσαν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενώ όπως εκτιμούν, τα αποθέματα των σχολικών μονάδων σε πετρέλαιο επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου.

"Έχει γίνει η καταβολή και της τρίτης δόσης στους δήμους για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων (το συνολικό ποσό αντιστοιχεί σε 80 εκατομμύρια ευρώ). Πράγματι υπάρχει μία καθυστέρηση της καταβολής της 4ης δόσης, που κανονικά γίνεται στις αρχές Δεκεμβρίου, ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να κατανεμηθούν τα χρήματα. Οι δήμαρχοι πιέζουν να γίνει έγκαιρα και η καταβολή της, ώστε να προληφθούν προβλήματα" ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κοζάνης, Γιάννης Γκαμπούρας.

Τα σχολεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, επειδή λειτουργούν με τηλεθέρμανση δεν έχουν ανάγκες σε πετρέλαιο, όπως τα σχολεία στην περιφέρεια του νομού. "Μερικά σχολεία παρουσιάζουν πλεόνασμα στον εφοδιασμό πετρελαίου, όπως για παράδειγμα στο δήμο Βοΐου" πρόσθεσε η αναπληρώτρια διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Βαλαβανίδου.

Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν προς στιγμήν και τα σχολεία στο νομό Φλώρινας, όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. "Τις επιχορηγήσεις του κάθε σχολείου και τις διαδικασίες απόδοσης των χρημάτων διαχειρίζονται οι δήμοι" επεσήμανε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Παναγιώτης Νώτας. Σύμφωνα με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης η καταβολή και της τελευταίας δόσης στους δήμους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων αναμένεται στο τέλος του μήνα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/263712/horis-elleipseis-petrelaioy-thermansis-ta-sholeia-tis-dytikis-makedonias#ixzz2Fcjfg21X

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...