Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΜΠΕΣ ΠΕΛΛΕΤ ΚΑΙ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ



Τα φαινόμενα αιθαλομίχλης που καταγράφηκαν το φετινό χειμώνα έχουν «τρομάξει» αρκετούς καταναλωτές όσον αφορά το κατά πόσο οι σόμπες πέλλετ και οι άλλες συσκευές καύσης στερεών καυσίμων είναι περιβαλλοντικά φιλικές. Μάλιστα, κάποιοι, παρά το σημαντικό οικονομικό όφελος που εξασφαλίζουν τα πέλλετ, το έχουν αποκλείσει υπό το φόβο ενδεχόμενων προβλημάτων ακόμη και μέσα στο σπίτι εξαιτίας της καύσης.

Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι ως καύσιμο το πέλλετ είναι περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον από ό,τι είναι τα κλασσικά καυσόξυλα που αρκετοί από εμάς καίμε στα σπίτια μας ενώ παράλληλα η τεχνολογία των ίδιων των συσκευών έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που τα καυσαέρια ελαχιστοποιούνται.

Βεβαίως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην επιλογή της συσκευής (δηλ. να υπάρχουν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις κλπ) όσο και στο ίδιο το πέλλετ, κάτι το οποίο έχει να κάνει με την ποιότητα του καυσίμου (να έχει αφαιρεθεί πλήρως η υγρασία, να μην υπάρχουν «περίεργες» προσμίξεις κλπ).

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε καμία περίπτωση σε μία σόμπα ή σε έναν καυστήρα πέλλετ δεν καίμε άλλου τύπου ξύλινα υλικά, κυρίως διότι θα προκαλέσουμε πρόβλημα στην ίδια τη συσκευή. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...