Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ


Σε αυτό το άρθρο θα δώσουμε κάποιες εισαγωγικές πληροφορίες σχετικά με τους θερμοπομπούς, οι οποίοι δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστοί στην Ελλάδα αλλά σιγά σιγά βλέπουμε να υπάρξει αρκετή κινητικότητα γύρω από τις συγκεκριμένες συσκευές θέρμανσης.
Οι θερμοπομποί, λοιπόν, είναι θερμαντικά σώματα τα οποία παράγουν ζέστη και την εκπέμπουν με δύο τρόπους στο χώρο: με την ακτινοβολία και με το φυσικό ελκυσμό. Η ζέστη δια της ακτινοβολίας μοιάζει με αυτή του ήλιου. Ο φυσικός ελκυσμός είναι η ιδιότητα του αέρα, όταν είναι ψυχρός να πέφτει προς τα κάτω – επειδή είναι βαρύτερος – και όσο θερμαίνεται να γίνεται ελαφρύτερος και να ανεβαίνει προς τα πάνω. Η απόδοση των θερμοπομπών είναι άμεση.
Επιπλέον, διαθέτουν ενσωματωμένο θερμοστάτη χώρου και επιλογέα επιθυμητής θερμοκρασίας. Έτσι , είναι στην απόλυτη  ευχέρεια του χρήστη να επιλέξει τη θερμοκρασία που επιθυμεί για  όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί. Οι θερμοπομποί πρέπει να τοποθετούνται  απαραίτητα σε εξωτερικούς τοίχους  – κατά προτίμηση βορινούς –  και κοντά σε ανοίγματα (πόρτες ή  παράθυρα).
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι θερμοπομποί λειτουργούν με μονοφασικό ρεύμα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...