Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;


Είναι πολύ πιθανό ένας καταναλωτής ακούγοντας τη λέξη “Υπέρυθρη” να σκεφτεί αρνητικά και να υποθέσει ότι πρόκειται για μία μέθοδο επικίνδυνη για τον άνθρωπο και την υγεία του. Για να δούμε όμως πόσο ασφαλής είναι η θέρμανση μέσω υπέρυθρων πάνελ δηλ. ηλεκτρικών πάνελ που θερμαίνουν μέσω της εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Η ακτινοβολία έχει πολλές μορφές, άλλες επιβλαβείς (π.χ. υπεριώδης) και άλλες ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό (π.χ. υπέρυθρη). Η Υπέρυθρη Ακτινοβολία αξιοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε μια ποικιλία από ιατρικές εφαρμογές, ευεργετικές για τον άνθρωπο.

Η ευεργετική αυτή ακτινοβολία αποτελεί το κύριο μέρος της ηλιακής, την οποία και δεχόμαστε όλοι καθημερινά. Αντίθετα, το υπεριώδες μέρος της ακτινοβολίας του ήλιου είναι επιβλαβές και πρέπει να αποφεύγεται η μακρά έκθεση σε αυτό.

Από το σύνολο του 1kW ενέργειας περίπου που δεχόμαστε από τον ήλιο στο ζενίθ του, τα 527W είναι υπέρυθρη ακτινοβολία, τα 445W ορατό φως και τα 32W είναι η υπεριώδης ακτινοβολία.

Συνεπώς, η Υπέρυθρη Θέρμανση δεν διαφέρει σε τίποτε από την οικεία, ευεργετική θερμότητα που δεχόμαστε από τον ήλιο στην καθημερινότητά μας και φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Δείτε εδώ αναλυτικά: Γιατί η υπέρυθρη θέρμανση είναι ο πιο ασφαλής και υγιεινός τρόπος θέρμανσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...