Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ;


Η υπέρυθρη θέρμανση είναι όντως ο πλέον φυσικός και υγιεινός τρόπος θέρμανσης καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης που  μιμείται πιστά τον φυσικό τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η θερμότητα στο ίδιο μας το ηλιακό σύστημα ή αν θέλετε τον τρόπο με τον οποίο μας ζεσταίνει ο ήλιος καθημερινά.

Ας το εξηγήσουμε όμως λίγο αυτό. Ο τρόπος που η ίδια η φύση έχει «διαλέξει» να μας ζεστάνει δεν είναι μέσω ρευμάτων θερμού αέρα αλλά μέσω της έκθεσης των ανθρώπινων σωμάτων στην ευεργετική υπέρυθρη θερμότητα του ήλιου.

Οι συμβατικοί τρόποι θέρμανσης που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται βασίζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην κυκλοφορία θερμών ρευμάτων αέρα, κάτι που αντιτίθεται άμεσα στον φυσικό τρόπο διάδοσης της θερμότητας και είναι - τελικά - επιβλαβές για τον άνθρωπο. Και αυτό διότι ηθέρμανση με ρεύματα ζεστού αέρα, είναι ασύμβατη με τα κύτταρα των έμβιων οργανισμών.

Συσκευές όπως τα καλοριφέρ, τα κλιματιστικά και τα αερόθερμα, δεσμεύουν τον κρύο αέρα από το δάπεδο του χώρου και τον ανακυκλοφορούν ζεσταμένο με «βίαιο» τρόπο.

Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας έρχεται  η ανάδευση της σκόνης και των
μικροοργανισμών στο χώρο, ενώ παράλληλα, οι γύρω τοίχοι που είναι πιο ψυχροί από τον αέρα, υγροποιούν μέρος αυτού που επικάθεται επάνω τους (δημιουργείται δηλαδή υγρασία).

Παράλληλα, υπάρχει ένα ακόμη μειονέκτημα των σωμάτων θέρμανσης που αξιοποιούν τα ρεύματα αέρα. Αυτό είναι η διαφορά θερμοκρασίας στα δομικά στοιχεία του χώρου, όπου μεταξύ οροφής και δαπέδου παρατηρείται διαφορά έως και 7°C.

Είναι πολύ εύκολο ένας ιατρός πνευμονολόγος να σας εξηγήσε τις επιβλαβείς συνέπειες της κυκλοφορίας της σκόνης και των μικροοργανισμών στον αέρα που αναπνέετε, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσεις άσθματος και αλλεργικές εξάρσεις.

Η Υπέρυθρη Θέρμανση από την άλλη, ζεσταίνει το χώρο «ήπια» και ομοιόμορφα και έτσι, όχι μόνο δεν αναδεύει τη σκόνη αλλά εξασφαλίζει και την ομοιόμορφη θέρμανση των δομικών στοιχείων, με διαφορές ίσες ή μικρότερες των μόλις 2°C.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...